måndag 22 mars 2010

Sista bloggen för denna gången

ja då ska man på ett snyggt sätt försöka sammanfatta den här kursen. hur ska man göra detta då? ingen aning men här kommer ändå något som ska försöka likna ett försök.

Patrik när kursen började var en tyst pojk som gillade att tänka färdigt innan han pratade. de fick som följd bland annat att han i diskussioner kunde sitta tyst och uppfattas som icke deltagande. han var en pojk som aldrig aldrig tidigare vart med i en pjäs eller liknande. han var en pojk som med lite fasa tänkte på framtiden och närmare bestämt dom tillfällen då han skulle bedriva bild lektioner. han var pojk som i det som för honom kändes otryggt blev själv icke deltagande.

Idag är patrik en pojk som själv tycker att han är en helt annan person än den person som började kursen. han är fri och enligt sej själv modig i diskussioner. han tycker det är okej att slänga ut en inte helt färdig tanke och tycker det är intressant att se hur tanken slutar med hjälp utav diskussionen. han har lättare för att säga det han menar på ett sätt som är försåtligt för gruppen. han har dessutom nya erfarenheter med sig inför sitt framtida yrke. han har kommit till insikt med att bild inte är det som målas på ett papper utan det som personen ser och tack vare det ser han möjligheter inför framtiden. det som tidigare kändes otryggt för patrik är idag inte lika skrämmande. man skulle kunna säga att denna kursen har gjort patrik, enligt honom själv, till en bättre diskussionsdeltagare, till en person som känner sej själv bättre, till en person med nya erfarenheter, en person med ord för det han tänker och till en person som känner sej själv bättre. detta är inget försök att glorifiera denna kursen bör kanske tilläggas.

Jag tycker även att man i den här kursen fått uppleva många saker som man tidigare bara pratat om. tex att processen är viktigare än resultatet är en klyscha som man hört förut eller att man måste våga misslyckas. sådana uttryck får man höra ganska ofta inom lärarprogrammet. uttryck som tidigare varit uttryck och inget annat. i andra kurser så har tid för misslyckanden inte funnits och resultatet vart de viktiga. i denna kursen har vi slängt oss ut och fått misslyckas. vi har hela tiden vart i en process där resultatet inte legat i fokus utan det viktigaste har snarare vart hur man tar sig vidare. nu efter denna kursen så inser man att misslyckanden spelar roll för hur resultatet ser ut. man inser även hur mycket det som händer tidigt i processen påverkar hur resultatet blir. man har helt enkelt kommit till insikt vad vissa begrepp och uttryck, som tidigare bara var just begrepp och uttryck, egentligen betyder. att säga att man vet vad dom egentligen betyder kanske är lite starkt men man kan åtminstone påstå att man har ett "hum" om vad det innebär.

jag känner att jag kan fortsätta här ett bra tag till. samtidigt känner jag att här är ett okej ställe att sätta punkt. så det gör jag här.

avslutningsvis så kommer veckans låt och det blir

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar